Hæklet firkant til tæppe eller noget
Hæklede grydelapper med striber
Kan man få for mange grydelapper? Nej, det kan jeg åbenbart ikke, også selvom jeg ikke laver så megen mad efter, at Anna er flyttet til London.
Dette sæt er hæklet efter samme stribemønster, som puden nedenfor. Jeg foretrækker tykke grydelapper, derfor består hver lap af to ens stykker hæklet sammen til sidst - det giver mere hæklearbejde - og det er vi nogle, som kan lide!
Du kan anvende alle typer bomuldsgarn 8/4, så måske har du rester, der kan bruges.
Materialer: Bomuldsgarn Infinity Hearts Rose i farverne 172 (natur), 92 (lys jeansblå) og 109 (kongeblå). Jeg tror, og nu må I ikke kvæle mig, at jeg brugte 2,5 nøgler natur, 1,5 nøgler jeansblå og ca. 0,5 nøgle kongeblå, hæklenål nr. 3.
Mål: H 21 cm, B 22 cm.
Start med 55 luftmasker med naturfarvet garn og hækl stribemønster, slut med hvidt garn - se foto.
Stribemønster: 3 rækker fastmasker med natur, 2 rækker kædemasker med kongeblå, 3 række fastmasker med natur, 4 rækker fastmasker med jeansblå. Tæl gerne maskerne undervejs, så stykkerne ikke bliver skæve.
Hækl 4 ens stykker og hæft ender. Enderne bliver godt nok skjult mellem lagene, men jeg havde det åbenbart bedst med at hæfte dem let.
Sammenhækling: hækl fastmasker ned langs siden med naturfarvet garn. Jeg kunne få ca. 48-49 masker. Hækl kædemasker langs nederste/øverste kant og spring hver 11. maske over, hækl fastmasker ned langs den anden side og slut med kædemasker langs øverste/nederste kant. Her skipper du også hver 11 maske. Grunden til, at jeg hækler kædemasker langs nederste og øverste kanter, er for at den hvide stribe i toppen og bunden ikke skal blive for bred.
Jeg kunne ikke få sidekanterne pæne (nok), så jeg snød, og hæklede en række kædemasker tæt ved kanten, så jeg kunne hækle fastmaskerne i kædemaskernes nederste led.
Hækl stykkerne sammen med kædemasker i bagerste/øverste maskeled. Lav en strop af 18 luftmasker og hækl 2 omgange kædemasker i luftmaskerne (2 omgange, så stroppens proportioner passer til lapperne).
Hæklet pude med stribemønster
Hvis du mangler et simpelt, men alligevel lidt udfordrende sommerferiehækleprojekt, så kan denne pude være en mulighed. Jeg har brugt bomuldsgarn fra Søstrene Grene, men du kan bruge al slags bomuldsgarn 8/4. Jeg er i gang med at hæklet et sæt grydelapper i tilsvarende mønster, og de er hæklet i en anden kvalitet.
Hvis du nu spekulerer på, hvad det udfordrende mon er i dette projekt, så består de smalle lavendelfarvede striber af kædemasker, og jeg skal skal lige hilse og sige, at det ikke er helt let at hækle ned i dem, men man kan godt. Desuden var sammenhæklingen ikke helt let at få pæn. Måske kan man sy stykkerne sammen, hvis man foretrække det.
Materialer: bomuldsgarn fra Søstrene Grene, 4 nøgler naturfarvet (farve 11), 3 nøgler rosa (farve 16) og 1 nøgle lavendelfarvet (farve 15), 1 hæklenål nr. 3, 1 monteringspude 50 x 50 cm. Jeg har købt denne ved Jysk, og den er med fyld af fjer, for det kan jeg bedst lide.
Mål: 46 x 46 cm.
Stribemønster:
3 rækker fastmasker i råhvid, 2 rækker kædemasker i lavendefarvet, 3 rækker fastmasker i råhvid, 4 rækker fastmasker i rosa. Jeg klippede ikke garnet efter hver stibe, men lod det løbe med op langs kanten af arbejdet.
Hækl 105 luftmasker med råhvidt garn.
1. række: start i 2. luftmaske fra nålen og hækl faskmasker række ud, vend med 1 luftmaske.
2. række: spring 1. maske tættet ved nålen over og hækl fastmasker rækken ud. Slut med en fastmaske i vendemasken fra sidste omgang, vend med 1 luftmaske.
Fortsæt i stribemønster indtil stykket er kvadratisk. Man er nødt til at tælle maskerne ret ofte, for der kan let "forsvinde" en maske, når man hækler rækkerne med kædemasker. Hækl et stykke magen til og hæft ender.
Sammenhækling:
Hækl en række fastmasker rundt om stykkerne fra retsiden. For at få ca. lige mange masker på siderne som i toppen og bunden hæklede jeg hver 10. og 11. maske sammen langs bund og top. Det blev til ca. 93-95 masker langs alle sider, men det præcise antal kommer sig ikke så nøje, blot du har nogenlunde det samme antal på alle sider. Hækl stykkerne sammen fra retten med kædemasker i de inderste maskeled. Jeg er doven, så jeg bruger ikke kræfter på at lave sindrige lukkeanordninger for at kunne få inderpuden ud. Jeg piller bare op, og hækler dem sammen igen, hvis betrækket skal vaskes - så er det indrømmet.
Seneste kommentarer
Hej Pernille, tak skal du have. Jeg tror, jeg anvendte nål nr 6. Garnet er coastgarn, og her vil man nok almindeligvis bruge nål 3 - 3 5. Mvh Marianne
Hej Surecitroner.
MEGA flot tæppe !! hvilket nummer er "kraftig hæklenål" ?
Hej Hanne, bogen hedder Hæklerens uundværlige mønstersamling. Mvh Marianne
Hvad er det for en bog "mønsterbogen"?